ס"ט זה כבר ידוע, הוא ספרדי טהור. דלילה שמש היא בת למשפחת דילהרוזה, 20 דורות בירושלים ועד היום היא מכינה מנות שהן אבן דרך במטבח הספרדי. את הבוגאצ'ה מכינה דלילה לאורחים שמגיעים אליה במסגרת האירוח בבתים – החצר הירושלמית אל קורטיז'ו
"זה מאכל של שבת בבוקר שאוכלים עם ביצת חמינדוס, חמה ושחומה מעל מיחם המים ויחד איתם מוגשים גם בורקיטס ומיליון סוגי חצילים", מספרת דלילה שמש בגאווה, "תשמעו בקולי ותמלאו את הבוגאצ'ה גם בחצילים קלויים ומעוכים, זה מעדן שלא יתואר. אחר כך תספרו לי איך התעלפתם מהנאה".
מצרכים לתבנית פאי עגולה:
1 חבילה בצק פילו של שלושת האופים
2 חבילות תרד
1 קופסה גבינה בולגרית או צפתית
מעט שמן
חלמון ביצה
זרעי צ'יה, שומשום או קצח

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את עלי התרד במים חמים וקוצצים אותם דק.
מגרדים את הגבינה בקערה.
פורסים עלה פילו ומורחים אותו במעט שמן.
מניחים בתחתית הבצק תרד קצוץ לכל האורך ומעליו מפזרים גבינה בולגרית מגורדת.
מגלגלים את עלה הפילו, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית עגולה בצורת שבלול מהודק.
מכינים את העלה הבא באותו האופן וממשיכים את צורת השבלול בתבנית, צמוד לעלה הקודם.
ממשיכים כך עם עלי פילו נוספים עד להשלמת השבלול באופן מלא בתבנית העגולה.
מורחים את הבצק בחלמון ביצה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור בחום 200 מעלות כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב.
לדלילה שמש יש אינספור סיפורים, אנקדוטות וחוויות מימי ילדותה בחצרות הספרדיות בירושלים. גם בביתה בשכונת נחלאות יש חצר ירושלמית קורטיז'ו, שמעוצבת בדיוק כמו פעם בגוונים של תכלת ולבן בה היא מארחת ומספרת סיפורים על משפחתה, דור 20 בירושלים למגורשי ספרד.

"מגיל צעיר כל כך כבר אהבתי את ירושלים בשכונת זכרון משה בעיר", היא נזכרת, "אני מספרת במפגשים על הווי החיים בתקופה ההיא, איך בעצם בלי כלום כמעט חיינו חיים מלאי תרבות ועושר, מאכלים טעימים, פיוטים ורומנסות בלדינו, ולא היה חסר לנו כלום, היינו מאושרים".
דלילה משתמשת בחפצים ובכלים של פעם שמעלים פרץ נוסטלגיה וגעגועים ואפילו שרה לאורחים משירי הלדינו האהובים. היא מורת דרך מוסמכת ועורכת סיורים בנושאים שונים המשולבים ברכילות עסיסית בעברה של העיר, כמו סיפורי אהבה בירושלים, מזלות וקמעות, דמויות מיוחדות בנחלאות או הכנה והתרגשות לקראת שבת, וכן סיור מלכת היופי של ירושלים המשולב במערכוני משחק של דמויות מהספר.