דליה חרפוף מארחת לחוויה אותנטית של אוכל כורדי וסיפורים מרגשים בעין כרם, ומספרת על המלך של המטבח הכורדי – הקובה!
"אני מבשלת קובה כבר עשרות שנים וכשמגיעה אלי קבוצה לאירוח כולם עומדים סביב האי במטבח שלי ומכנים יחד קובה", מספרת דליה חרפוף, שמארחת לחוויה כורדית בביתה שבעין כרם. "זו סדנה שמלהיבה מאוד את האורחים ויחד אנחנו לומדים לגלגל את הקובה המושלם. לסיום כולם מתענגים על מרק קובה סלק אדום חם וטעים, שמוכן מסולת בתוספת חלה מושרית, זה פטנט שקיבלתי מאמא שלי".
מצרכים עבור 50-60 כדורים:
לבצק:
1 ק"ג סולת
1/4 חלה מושרית במים וסחוטה
כף מלח
2 כפות שמן
2 כוסות מים

למילוי:
500 גרם בשר טחון או עוף טחון
1 בצל גדול קצוץ גס
5 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
למרק:
1 בצל קצוץ דק
2-3 שיני שום כתושות
2 עגבניות מרוסקות
2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
2 סלקים
3 גבעולי סלרי
3 שזיפים שחורים
כף ריבה
מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון, מלח לימון
כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
להכנת הבצק: מניחים את כל מצרכי הבצק בקערה ולשים יחד.
משאירים את הבצק לנוח 5 דקות ואז לשים שוב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
מהבצק קורצים כדורים בגודל כדור טניס, מניחים במגש וממלאים במילוי.
להכנת המילוי: מאדים את כל מצרכי המילוי יחד במחבת תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד לבישול הבשר במשך כ-40 דקות.
ממלאים כל כדור בערך בכפית מהמילוי וסוגרים לכדור יפה.
להכנת המרק: מכניסים לסיר גדול את הירקות הקצוצים. סלק אחד מגרדים בפומפייה ואת הסלק הנוסף חותכים לרצועות. את גבעולי הסלרי חותכים כולל הגבעול והעלים.
ניתן להוסיף שזיפים שחורים וכף ריבה.
מתבלים בתבלינים וברסק העגבניות, מאדים מעט וממלאים את הסיר במים.
עם הרתיחה מכניסים את הכדורים פנימה בעדינות ומבשלים במשך 20 דקות.
———————————————–
האירוח הביתי אצל דליה חרפוף מציע חוויה יוצאת דופן של אוכל כורדי משובח מלווה בסיפורים אישיים מרגשים מחייה של דליה. מי שמגיע מתרשם מהמנות האותנטיות המוגשות בשפע וגם משתתף בסדנת גלגול קובה שמסתיים בארוחת מרק קובה סלק משובח. "הגאווה הכי גדולה היא שאנשים מכינים אותו אחר כך גם בבית, אני מחלקת להם את המתכון עם הסודות", אומרת דליה בגאווה.
"הקובה עבורי הוא תמצית שכוללת את אמא, אבא והמון אהבה. הוריי עלו לארץ בשנת1921, זו תקופה שלא היה בה שפע כמו היום, אבל בעצם הכל היה בתוך הקובה, היא מספרת,.הקובה כולל את הבסיס שעשוי מפחמימה, מילוי של בשר שמהווה חלבון, והכל מוגש עם מרק עשיר בירקות, כלומר זו מנה שכוללת בתוכה כל מה שאדם צריך והיא גם מאוד טעימה ומשביעה. הוא המלך של האוכל הכורדי. האירוח של הילדים והנכדים שלי נעשה תמיד סביב האוכל, ולכן תמיד יש לי קובה במקפיא, תמיד יש מה לאכול והבית פתוח".