אין שבת בלי דג: דג טונה פיקנטי בסגנון מרוקאי

ביום שישי כשרחלי מיכאלי מארחת את הנכדים והילדים כל הבית מתמלא ניחוח של דג מרוקאי פיקנטי, ועם החלה הטרייה הוא פשוט מתחסל בדקות

"אמא שלי לא נתנה לי להיכנס למטבח, כך שיש לי זיכרון מהדג הטעים של אמא, ועל סמך הזיכרון הזה אני מכינה את הדג שלי היום", מספרת רחלי מיכאלי תושבת רמת שרת.

המתכון של רחלי הוא חריף פיקנטי, מי שמעדיף חריף אש יכול להוסיף פפריקה חריפה ולהשתמש בפלפל אדום יבש חריף במקום הפלפל המתוק, ולא לשכוח את החלה!

 

מצרכים ל-8 מנות דג טונה פיקנטי בסגנון מרוקאי:

8 פרוסות דג טונה (או מושט, בורי, לברק)

2 כפות שמן קנולה

2 פלפל חריף מנוקה, שטוף חתוך

2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות

ראש שום קלוף וחתוך קצוץ או שיני שום שלמים

4 פלפל יבש מתוק שטוף ללא הגבעול והגרעינים

חבילת כוסברה קצוצה

ממרח פלפל צ'ומה

תוספות למי שאוהב: רצועות גזר, פול או גרגרי חומוס סנפרוסט

תבלינים: כפית מלח, כורכום, כפית פפריקה, מעט פלפל שחור

1 לימון סחוט

דג טונה בסגנון מרוקאי. צילום פרטי

מצרכים לרוטב:

1/2 כוס שמן

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות ממרח פלפל צ'ומה

 

אופן ההכנה:

משרים את הדג בלימון ומלח כחצי שעה. שוטפים ומניחים במסננת.

את הפלפלים היבשים משרים במים רותחים כדי שיתרככו, מנקים ושוטפים.

בסיר רחב מחממים שתי כפות שמן ומוסיפים את רצועות הפלפל האדום החריף ואת רצועות הגמבה ומאדים אותם מספר דקות.

מוסיפים את השום: חצי מהכמות קוצצים, את שאר שיני השום משאירים שלמות.

מוסיפים גם את העגבניות הקצוצות, את הגזר או את התוספות שכל אחד בוחר – פול, חומוס מבושל, רצועות גזר או מה שאוהבים.

מוסיפים חצי מחבילת הכוסברה הקצוצה ואת התבלינים.

שופכים 1.5 כוסות מים רותחים, סוגרים במכסה ומבשלים במשך כחצי שעה.

לאחר חצי שעה מוסיפים את הדגים הנקיים ומסדרים אותם יפה על הירקות.

מערבבים בכוס את מצרכי הרוטב ויוצקים בכף מעל לדגים בסיר, בכל פעם יוצקים עוד קצת בשלבים.

ממשיכים לבשל על אש נמוכה לאחר הרתיחה כ-20 דקות.

לקראת הסוף מכבים את האש, מפזרים חופן נוסף של כוסברה ולימון סחוט.

מגישים עם חלה טרייה.

********************************

"אחיותיי שאכלו את המנה אצלי התפעלו מהטעם והמרקם של הדג המרוקאי בדיוק כמו בבית ילדותינו, זה הדג שאכלנו אצל אמא", מספרת רחלי בגאווה, "כנראה שיש לי את הטעם בזיכרון ושחזרתי אותו בהצלחה".

היא נולדה במרוקו והגיעה לארץ בגיל 7.5 כילדה מספר 11 במשפחה בת 12 ילדים, בבית בו האוכל היה משמעותי מאוד. גם היום כשהיא בפנסיה, לאחר שעבדה 34 שנים במשרד מבקר המדינה, היא מארחת עם שולחן עמוס במנות ומכינה לנכדים מנות מודרניות כמו בורקסים קטנים של בשר לצד מבחר סלטים מרוקאיים: סלט גזר, סלק, מטבוחה, סלק ירוק, חציל פיקנטי, חציל במיונז ועוד.

"הקטנים לא אוכלים חריף, לכן אני מכינה להם בסיר נפרד את אותו המתכון ללא חריף בכלל, כדי שעדיין יהיה להם העונג לטבול את החלה", מחייכת רחלי, "כבר היו לי אורחים שהצהירו שהם לא אוהבים דגים, אבל אצלי הם אכלו ונהנו. אמא שלי לא לימדה אותי לבשל, ודווקא חשוב לי להעביר את המסורת הזו גם לנכדות שלי, ואני מכניסה אותן אלי למטבח באהבה".

עשרות סדנאות אוכל דיגיטליות להכנת מנות דגל מפורסמות של מסעדות ירושלמיות. בלחיצת כפתור תוכלו
לצפות בשפים הירושלמיים מלמדים אתכם באופן אישי להכין את המתכון הסודי לטעימה הירושלמית שלהם.

לצפייה בסדנאות שלכם, התחברו לאזור האישי

דילוג לתוכן