ממטבחה של בלוגרית: קציצות ירק מטוגנות – עיג'ה

הבלוגרית ומובילת הדעה הירושלמית, בתיה דורון, ממליצה על הדרך הטעימה ביותר לאכול את העיג'ה, קציצות הירק מהמטבח הכורדי

יש מבחר אפשרויות להכנת העיג'ה, עם תפוחי אדמה, עם גזר וקישואים או עם עלי מנגולד ועשבי תיבול כמו במתכון זה. בתיה דורון, בלוגרית ירושלמית ומובילת דעה, מכינה את הקציצות לנוהל שישי בבית או כארוחה בפני עצמה בימי השבוע, אבל היא מגלה שהכי טעים להכניס אותן חמות לפיתה טרייה עם טחינה וסלט ירקות כארוחה מזינה וטעימה.

מצרכים ל-20 קציצות:

3 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים

2 בצלים בינוניים

2 ביצים

1/2 כוס קמח

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

1 חבילה עלי מנגולד שטופים (רק החלק הירוק)

מלח ופלפל שחור

שמן לטיגון

בתיה דורון. צילום פרטי

אופן ההכנה:

מגרדים במגרדת את תפוחי האדמה והבצל.

מעבירים למסננת על מנת להגיר את הנוזלים.

סוחטים את הנוזלים בידיים עד שהתערובת יבש ומעבירים לקערה.

קוצצים את עלי המנגולד, הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.

מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים ולשים יחד עד לקבלת עיסה דביקה מעט.

משאירים את התערובת למנוחה כחצי שעה.

מחממים מחבת עם שמט מעט עמוק.

מניחים מהתערובת קציצות באמצעות שתי כפות ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב.

 

"לקציצות האלו קוראים עיג'ה ואני מכינה אותן בשישי ביחד עם הקובה כנוהל קבוע, ומי שמגיע יודע שתמיד יש עיג'ה בשישי. המתכון קל ופשוט ומופיע גם בבלוג האוכל שלי", אומרת בתיה דורון, נשואה, אם לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים, שעד לאחרונה עבדה במשרד המשפטים ופרשה לאחר שנים רבות. היא אוהבת אוכל ואוהבת להיות במטבח, ובעקבות האהבה הזו פתחה בלוג בעיקר כדי לשמר את האוכל הכורדי, אם כי יש מתכונים גם מעדות אחרות. "גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר את הילדות בבית אמי, שם כל הזמן היו ניחוחות של אוכל, אמא שלי שתחיה מכינה לנו מטעמים עד עצם היום הזה. אני מזמינה אתכם להיכנס לבלוג ולהירשם כמנויים כדי שלא לפספס אף מתכון".

 

עשרות סדנאות אוכל דיגיטליות להכנת מנות דגל מפורסמות של מסעדות ירושלמיות. בלחיצת כפתור תוכלו
לצפות בשפים הירושלמיים מלמדים אתכם באופן אישי להכין את המתכון הסודי לטעימה הירושלמית שלהם.

לצפייה בסדנאות שלכם, התחברו לאזור האישי

דילוג לתוכן