עד היום מייצרת מזל את הסחוג התימני באופן האותנטי כמו שהיו מבצעים פעם – בכתישה על אבן מיוחדת. בביתה בעין כרם היא מארחת להכנת סחוג על אבן, שלאחריה יושבים לארוחה תימנית טעימה
"באירוח שאני מקיימת אצלי בבית אנחנו מכינים יחד את הסחוג על האבן. זו אבן מיוחדת שטוחה שבה כותשים את השום, הכוסברה הטרייה, הכמון וההל עם אבן נוספת קטנה יותר, ומועכים עד ליצירת הסחוג שממלא את החלל בניחוח מיוחד", מספרת מזל מוטל, "אבל הכיף האמיתי הוא לטבול בסחוג את הקובנייה, המאפה התימני שאי אפשר לעמוד פניו".
מצרכים ל-10 קובניות:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
2 כפות סוכר
3-4 כוסות מים לפי הצורך
2 כפות שמן
להכנת הקובנייה:
50 גרם מרגרינה
1/4 כוס שמן קנולה
![](https://jerusalem-taste.ussl.co.il/wp-content/uploads/2021/11/צילום_רויטל_צדקא_2.jpeg)
אופן ההכנה:
לשים את כל המצרכים יחד עד לקבלת בצק אחיד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לשים את הבצק שוב, ומתפיחים פעם נוספת.
כעת ממיסים את המרגרינה ומערבבים בקערה עם רבע כוס שמן.
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, פותחים כל חתיכת בצק בנפרד, טובלים בתערובת השמן והמרגרינה ומגלגלים לצורת שבלול.
ממשיכים כך עם כל שאר הבצק.
מתפיחים את הקובניות כשהן בתבנית ואופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-25 דקות עד שישחימו.
מוציאים מהתנור ומכסים בנייר אפיה ובמגבת.
מגישים עם עגבניות מרוסקות וסחוג, ביצה קשה וירקות.
![](https://jerusalem-taste.ussl.co.il/wp-content/uploads/2021/11/צילום_יהודית_הרפז_3.jpeg)
בגיל 70 מזל מוטל מאושרת ושמחה בקריירה השנייה בה בחרה. היא מארחת קבוצות בביתה היפה שבעין כרם, לאירוח תימני עשיר, שמח ומרהיב. החוויה מאפשרת מפגש עם תרבות מיוחדת, עם אנשים חדשים ועם סיפורים נוסטלגיים מלאים באופטימיות. "אני מתגעגעת לימים היפים של פעם, כשאמא אמרה לי 'מזלי אכין לך סחוג על האבן ואפנק אותך'. אני מתגעגעת למרק הטרי שבושל על הפרימוס. מתגעגעת לטעם של פעם, כשיצאנו לשדה ולמרעה שם קטפנו ואכלנו תאנים ושקדים היישר מהעצים העתיקים בשדות, זה טעם גן עדן", נזכרת מזל בימי ילדותה. היום, באותה שכונה ממש, שכונת עין כרם, היא סופגת מהמקום השראה ומארחת בנף ילדותה את החוויה התימנית מהשורשים.