סלונה בסלון שלכם: דג סלמון חמוץ בסגנון עירקי

סבתא אילה חסיד מכינה את המנה היפהפייה של המטבח העירקי שעשויה בשכבות, והיא כוללת דגים ושלל ירקות ברוטב חמוץ. מדובר במתכון חגיגי שהכינו בעבר בעיקר לקראת אירוע מיוחד, חג או שבת ומגישים עם אורז לבן

למנה הזו מקום של כבוד במטבח העירקי, והיא מוגשת לרוב באירועים חגיגיים. "את האהבה למטבח למדתי מאמא שלי ז"ל, שגידלה 9 ילדים עם כמויות של אוכל משובח ותמיד הייתה במטבח עם חיוך", מספרת אילה חסיד, הבת הבכורה מבין הילדים, שבאופן טבעי למדה לבשל כדי לעזור בבית ועושה זאת עד היום בהמון שמחה והנאה, הפעם לילדיה ולנכדיה שלה. הבישול של אילה היום כולל מנות משלל העדות לצד מטבח מודרני, אבל המנה הזו מהמטבח העירקי של אמא שלה ז"ל, מככבת עד היום בשמחות ובחגים. אמנם אמה הכינה את המנה בבית אבל את המתכון קיבלה אילה מפנינה פיליפ, אמא של גיסתה, ומכינה אותה בביתה כמחווה לאמא שלה. 

 

מצרכים ל-4 מנות דג סלמון חמוץ בסגנון עירקי

2 בצלים גדולים 

1 חציל עם הקליפה

1 קישוא לא מקולף 

2 עגבניות גדולות קשות 

4 חתיכות דג סלמון

4 לימון פרסי שחור

4 שיני שום

פלפל שחור

מלח

כמון

 

אופן ההכנה:

פורסים לעיגולים בינוניים את הבצלים, את החציל בקליפתו, את הקישוא בקליפתו ואת העגבניות.

מטגנים את הבצל עד להזהבה ומעבירים אותו לקערית.

מטגנים את הדגים משני הצדדים ומעבירים לצלחת.

מטגנים את החצילים ואת הקישואים ומעבירים לצלחת.

בתבנית אפייה מפזרים את הבצל הזהוב על התחתית.

מניחים מעל את החצילים, ומעל לחצילים מניחים את הדגים.

מעל לדגים מניחים את העגבניות ומעליהן את הקישואים.

מערבבים רבע כוס מים, עם מלח, פלפל שחור וכמון ומפזרים מעל הירקות והדגים.

מפזרים גם את שיני השום בתבנית.

מועכים את הלימונים הפרסים, מנקים אותם מהגרעינים ומפזרים מעל.

עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-20 דקות בתנור על חום של 180 מעלות.

מגישים עם אורז.

 

"אני ממש להטוטנית במטבח. זריזה מאוד, מעמידה כמה סירים במקביל ועוד תבניות בתנור", מחייכת סבתא אילה, "ימי חמישי אצלי בבית הם חגיגה שלמה של ניחוחות וכולם צוחקים שאי אפשר לקחת ממני מתכון כי אצלי הכל לפי העין. אני מתבלת בשפע סוגי תבלינים אבל בלי מדידה ותמיד יוצא לי טעים, זה כבר אצלי בדם". 

את המתכון הזה זוכרת אילה מבית אמא ואבא, שם התחילה לאהוב את סודות המטבח, והאהבה הזו לבישול קיימת אצלה עד היום. כשהילדים והנכדים שלה מתארחים היא טורחת ומכינה לכל אחד מנות ספציפיות לפי האהבה של כל אחד, לכן השולחן עשיר במטעמים. את המנות היא מכינה לרוב בלי לטעום במהלך הבישול, יש לה יכולת מופלאה של מידות נכונות באוטומט, והטעם? בשמיים!

עשרות סדנאות אוכל דיגיטליות להכנת מנות דגל מפורסמות של מסעדות ירושלמיות. בלחיצת כפתור תוכלו
לצפות בשפים הירושלמיים מלמדים אתכם באופן אישי להכין את המתכון הסודי לטעימה הירושלמית שלהם.

לצפייה בסדנאות שלכם, התחברו לאזור האישי

דילוג לתוכן